Succesvol verkopen voor Nederlandse toeleverbedrijven op de Zwitserse industriele markt

Om de handel op het gebied van industriële toelevering tussen Nederland en Zwitserland te versterken en vergroten is het Swiss-Dutch Industry Platform (SDI Platform) opgericht  De initiatiefnemers van het SDI Platform zijn de Koninklijke Metaalunie, psps consultants en Isah International.

Het  Platform heeft als missie Het organiseren van een meerjarig netwerk van Nederlandse en m.n. Duits-Zwitserse bedrijven om wederzijds handel te bevorderen en kennis uit te wisselen. Kortom: het gaat om halen en brengen. Nederlandse toeleverbedrijven zoeken in Zwitserland naar nieuwe opdrachtgevers, maar tegelijkertijd zorgt het Platform ervoor dat ook Zwitserse bedrijven toegang krijgen tot de Nederlandse markt, indien zij dit wensen (“Quid pro quo”).

Waarom een SDI Platform?
Nederland is innovatief, betrouwbaar, sterk in systeembouw en er is geen taalbarrière. Sectoren in Zwitserland zoals de medische technologie en energietechniek vragen naar kwalitatief hoogwaardige en zeer specifieke producten, onderdelen en systemen. Hier kan de Nederlandse toeleversector oplossingen bieden. Omgekeerd liggen er kansen voor Zwitserse machinebouwers en gespecialiseerde, fijnmechanische toeleverbedrijven, op zoek zijn naar nieuwe afzetmarkten en actief in marktsegmenten waar kwaliteit van strategisch doorslaggevend belang is.

Voor wie is het SDI Platform?
Het Platform is interessant voor Nederlandse en Zwitserse bedrijven die actief zijn op het vlak van machine- en apparatenbouw; halffabricaten (componenten/ modules); medische technologie; automotive; metaalverwerking en –bewerking; lucht- en ruimtevaart; precisietechniek; warmte- en oppervlaktetechniek; energietechniek en system supply.

Het SDI platform is aanwezig op vakbeurzen om haar leden te representeren en organiseert korte handelsreizen en workshops.

Voor Metaalunieleden gelden er speciale lidmaatschapscondities.

Meer informatie over het SDI platform klik op deze link: www.sdi-platform.com

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met PSPS Consultants, Peter Sanders, 070- 322 9006, sanders@pspsconsultants.nl of Paul Verlinden, Birgit Voorhuis of Ivonne Dentjens van het team Internationaal Ondernemen, tel. 030–6053344, e-mail internationaal@metaalunie.nl.

Nieuws & Agenda

Reageren op Succesvol verkopen voor Nederlandse toeleverbedrijven op de Zwitserse industriele markt

Spam protection by WP Captcha-Free